Närodlat av bästa kvalitet

På Hvilan Utbildning odlas allt från sparris till yacón och vitkål av våra blivande trädgårdsmästare och trädgårdsodlare.

Gårdsbutiken

Vi är stolta över den höga kvaliteten och säljer till privatpersoner, restauranger och återförsäljare i både Malmö- och Lundområdet.

Varje säsong är unik och det återspeglas i vår Gårdsbutik. Vi kan erbjuda ett omväxlande sortiment av grönsaker, växter och blommor, allt ifrån vanliga till ovanliga sorter, odlat och framtaget av våra studerande på skolan. Njut av närodlade produkter av absolut bästa kvalitet!

Vi har bl a egenodlade rotfrukter, potatis och kålväxter till försäljning och självklart också säsongens blommor och gröna växter till både ute och inne. Här hittar du även närproducerade tillbehör som våra egna inläggningar och bröd, honung, oljor och vinäger, ekologiska ägg, svamp och olika örtkryddor. Välkommen!

Ordinarie öppettider:

Torsdagar kl. 13–18
Fredagar kl. 13–18
Lördagar kl. 10–13

 

Trädgårdsfredag med John!

25 jan 13-18: Tulpanfest!
Tillsammans med John Taylor och Blomsterfrämjandet inspirerar vi med svenskodlade tulpaner.

8 feb 14-16: Vi byter sticklingar!
Byt till dig en ny stickling och lyssna på när John Taylor pratar om krukväxter och förökning.

1 mars 14-16: Vår de luxe!
Hur ska vi hinna och hur ska vi få plats? John Taylor guidar dig bland odlingsvärda grönsaker och hur du kan planera ett grönsaksland.

5 april 14-16: Bland knölar och skott!
Nya grödor och gamla godingar. John berättar vad vi odlar på Hvilan och hur du ska lyckas hemma.

3 maj 14-16: Grönt är skönt!
Vi smakar på de första primörerna och spanar på sommarblommor. John Taylor ger tips och råd.

14 juni 14-16: Sommar sommar sommar!
Vi firar in sommaren och fyller butiken med härliga produkter och bra erbjudanden. John Taylor ger tips om hur du håller dina växter prunkande genom semestrar och lov.