Bo på vårt populära internat

Internatet


Internatet i skånska Åkarp – för gymnasieelever

Bo på Hvilan och få vänner för livet!

Tack vare vårt populära internat i Åkarp kan elever från hela Sverige söka till Hvilan Utbildnings olika gymnasieprogram och på ett smidigt sätt bo i anslutning till skolan. På internatet bor du i nyrenoverade rum med tillgång till faciliteter som gym och bastu dygnet runt. 

Vi har plats till cirka 75 elever och till en månadskostnad av 3 250 kronor får du ett rum och ett kostpaket som består av frukost, kvällsmat och kvällsfika. Vi anordnar regelbundna aktiviteter både på och utanför skolan där eleverna alltid är i fokus. Utefter era önskemål hittar vi på roliga saker tillsammans – allt för att göra er tid på Hvilan så bra som möjligt.

Kom gärna hit och besök oss! Om det inte passar dig när vi har Öppet Hus eller besöksdagar så kontakta vår internatansvarig, Petra Brovertz, för att komma överens om ett tillfälle som passar dig.

Filmer om livet på Hvilan


Mer info


Se vanliga frågor och information om rummen
För mer information om internatet, kontakta Petra Brovertz, internatansvarig: tel 040-46 37 00, e-post: room@hvilanutbildning.se

Kostnad

För logi samt hel kost* (ej kvällsmat och kvällsfika fredag kväll):

3 250 kr/månad enkelrum 
Dubbelrum inte tillgängligt för närvarande

* Hel kost = frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Kostnaden för skollunch betalas till hemkommunen. Du ansöker om inackorderingsbidrag via Centrala Studiestödsnämnden (CSN).


Internat – vuxenstuderande

I mån av plats kan även du som vuxenstuderande hyra rum på Hvilan under din studietid.

Du hyr ett möblerat rum med garderob, säng, skrivbord, stol, bokhylla, hurts och tvättavdelning med handfat. Tillgång till litet pentry med kyl finns i anslutning till rummen. 

Du tar själv med dig täcke, kudde, sängkläder och handdukar. Ta gärna med inredning som kan göra ditt rum hemtrevligt och personligt.

I vårt brasrum finner du ett litet pentry som är inrett med enkel basutrustning för självhushållning. Du kan även vistas i något av våra olika sällskapsrum som är inredda med sköna soffor, tv och ett biljardbord. Tvättstuga bokas enligt listordning och önskad tid. Omklädningsrum med dusch och förvaring i låsta skåp för exempelvis arbetskläder och skor kan nyttjas.

Du har även tillgång till mindre motionssal, gym och bastu. Kostnadsfri parkering i mån av plats och trådlöst wi-fi.

Enligt överenskommelse kan studierum/sal bokas för gruppstudier med dina klasskamrater under kvällstid.

Kostnad

Logi 3400 kr/månad enkelrum (inga avgifter tillkommer för el, värme eller vatten)