Livskvalitet och färg när Hvilan Utbildning ställer ut på årets Malmö Garden Show

Hvilan Utbildning det stora nöjet att delta med både utställningsträdgård och balkong till årets Malmö Garden Show, den 1-3 juni.

I år heter utställningsträdgården KAFFE MED DOPP, en trädgård med många sinnesintryck. Det kommer att dofta vedeldad badtunna och nybryggt kaffe. Det ska porla från en utedusch och finnas gott om vinklar och vrår att njuta i.

På dryga 60 kvadratmeter planeras både en ”kokvrå”, sittmur och andra umgängesytor. Och så badtunnan som det ska eldas i under utställnings-dagarna. Växterna går åt det mörka hållet och både äng och skogskänsla utlovas. Cirkeln är en återkommande form och den ska uppmana besökarna att tänka in vardagslivets pool, studsmatta eller badtunna som en naturlig del av trädgården.

Vi vill inspirera barnfamiljer, vuxna, bostadsrättsföreningen… Här ska alla hitta idéer att ta med hem, hoppas Emma Berg, trädgårdslärare på Hvilan Utbildning, som tagit fram idé och koncept tillsammans med skolans bitr. rektor Elsa Dahlrot.

Här hittar man också spännande växtkombinationer, där stramt formklippt möter lite mera rufsiga planteringar, utlovar Elsa Dahlrot.

KAFFE MED DOPP skapas gemensamt av lärare och studerande från Hvilan Utbildnings arbetsmarknadsutbildningar och är en av sju idéträdgårdar som tävlar om titeln ”Best in show”.  Sponsorer är: Lackalänga trädgård, Flisby samt Sluta gräv.

Balkongen POPPY´S PLACE

POPPY'S PLACE heter balkongen som Hvilan tävlar med på Malmö Garden Show, och även här står livskvalitén i fokus. På Poppy´s balkong lagar man mat och umgås, kanske i väntan på en egen koloni. Här bor Poppy (med Iris och Peonia som andranamn!) – en livsglad person som älskar blommor. Räkna alltså med en blomstrande balkong och en härlig mix av frodig grönska och inredning. POPPYS PLACE skapas av skolans floristelever och bakom idé och koncept står floristläraren Helén Schalin.

Vi vill bjuda på en aha-upplevelse och inspirera till livsglädje. Och i balkonglådorna blir det en hel show och fest i balkonglådorna, lovar hon.

Sammanlagt sex balkonger tävlar om medaljplats och titeln ”Best in show”.

För mer information om utställningsträdgården, kontakta Elsa Dahlrot på elsa.dahlrot@hvilanutbildning.se eller 040- 46 37 48. För utställningsbalkongen: 

Helén Schalin på helen.schalin@hvilanutbildning.se eller 040-46 37 14