Program
Småskalig livsmedelsproduktion - Distans - 75%
Småskalig livsmedelsproduktion
I samband med det ökade behovet av att säkra en nationell livsmedelsproduktion är YH-utbildningen i småskalig livsmedelsproduktion på distans ett första steg att ge dig kunskaper i att planera, driva och vidareutveckla en småskalig, affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får förutom kunskaper inom olika odlingsmetoder även övergripande kunskaper om företagsekonomi, marknadsföring och entreprenörskap.
Efter avslutad utbildning kan du:
- Starta en egen verksamhet baserad på den affärsplan som du jobbat med under utbildningsåret
- Producera och förädla livsmedel på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt
- Bedriva odling på liten yta och hålla djur i mindre skala
- Identifiera mervärden i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen
Unik möjlighet
Programmet Småskalig livsmedelsproduktion är strukturerat för att täcka alla aspekter, från olika odlingsmetoder till marknadsföring och försäljning av råvara eller produkt. Med tillgång till undervisning online på distans och på-platsbesök får du en unik möjlighet att starta upp ett företag, odla grönsaker, frukt, bär, kryddor och blommor, lagra och förädla odlade råvaror för att slutligen sälja dem inom ditt eget företag.
Skolan
Även om utbildningen inom småskalig livsmedelsproduktion är på distans och sker till största del online så kommer vi att träffas på skolan under några tillfällen. Skolan har speciallokaler och resurser som anpassas efter undervisningen. Övningssalar, markbyggnadshall, 55 hektar odlingsmark, parkområden, växthus samt maskinhall med tillhörande utrustning och maskiner möjliggör en omfattande och praktisk undervisningsmiljö. De studerande trivs här och har möjlighet att aktivt delta i varierade moment.
Examen
Efter avslutad utbildning erhåller du en yrkeshögskoleexamen inom
Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet.
För att bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.
Om antalet behöriga sökande är fler än antalet platser får ett urval göras med ett särskilt prov.
Vid i övrigt likvärdiga meriter får urval också göras genom lottning. Förordning (2016:155).
Kursnamn | Poäng vid 100% studietakt (1 dag = 1 poäng) | Antal dagar vid 75% studietakt |
1. Hållbar livsmedelsproduktion och besöksnäringens struktur | 20 | 25 |
2. Ekonomi, entreprenörskap och hållbar utveckling | 30 | 37,5 |
3. Marknadsföring, försäljning och varumärke inkl AI | 20 | 25 |
4. Regenartivodling och akvaponi | 32 | 40 |
5. Introduktion till redskap och maskinlära | 3 | 3,75 |
6. Introduktion till förädling och regelverk inkl HACAPP | 15 | 18,75 |
7. Djurhållning inkl studiebesök | 20 | 25 |
8. Lärande i arbete (LIA) | 50 | 62,5 |
9. Examensarbete | 10 | 12,5
|
Summa: | 200 | 250 |
Mamak Babak-Rad
0722-888836