Program
Småskalig livsmedelsproduktion - Distans - 75%

Småskalig livsmedelsproduktion

Distans

I samband med det ökade behovet av att säkra en nationell livsmedelsproduktion är YH-utbildningen i småskalig livsmedelsproduktion på distans ett första steg att ge dig kunskaper i att planera, driva och vidareutveckla en småskalig, affärsmässig och resurseffektiv livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet. Du får förutom kunskaper inom olika odlingsmetoder även övergripande kunskaper om företagsekonomi, marknadsföring och entreprenörskap.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Starta en egen verksamhet baserad på den affärsplan som du jobbat med under utbildningsåret 
  • Producera och förädla livsmedel på ett hållbart, affärsmässigt och lagenligt sätt 
  • Bedriva odling på liten yta och hålla djur i mindre skala
  • Identifiera mervärden i verksamhetens utbud för att befästa och utveckla ett starkt varumärke och på ett relevant sätt marknadsföra dina produkter till målgruppen

Unik möjlighet

Programmet Småskalig livsmedelsproduktion är strukturerat för att täcka alla aspekter, från olika odlingsmetoder till marknadsföring och försäljning av råvara eller produkt. Med tillgång till undervisning online på distans och på-platsbesök får du en unik möjlighet att starta upp ett företag, odla grönsaker, frukt, bär, kryddor och blommor, lagra och förädla odlade råvaror för att slutligen sälja dem inom ditt eget företag.

Skolan 

Även om utbildningen inom småskalig livsmedelsproduktion är på distans och sker till största del online så kommer vi att träffas på skolan under några tillfällen. Skolan har speciallokaler och resurser som anpassas efter undervisningen. Övningssalar, markbyggnadshall, 55 hektar odlingsmark, parkområden, växthus samt maskinhall med tillhörande utrustning och maskiner möjliggör en omfattande och praktisk undervisningsmiljö. De studerande trivs här och har möjlighet att aktivt delta i varierade moment.

Examen

Efter avslutad utbildning erhåller du en yrkeshögskoleexamen inom
Småskalig affärsmässig livsmedelsproduktion med fokus på hållbarhet.

För att bli antagen till utbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet platser får ett urval göras med ett särskilt prov.

Vid i övrigt likvärdiga meriter får urval också göras genom lottning. Förordning (2016:155).

Kursnamn

 

Poäng vid 100% studietakt

(1 dag = 1 poäng)

Antal dagar vid 75% studietakt

1.        Hållbar livsmedelsproduktion och besöksnäringens struktur

20

25

2.        Ekonomi, entreprenörskap och hållbar utveckling

30

37,5

3.        Marknadsföring, försäljning och varumärke inkl AI

20

25

4.        Regenartivodling och akvaponi

32

40

5.        Introduktion till redskap och maskinlära

3

3,75

6.        Introduktion till förädling och regelverk inkl HACAPP

15

18,75

7.        Djurhållning inkl studiebesök

20

25

8.        Lärande i arbete (LIA)

50

62,5

9.        Examensarbete

10

12,5

 

Summa: 

200

250

Mamak Babak-Rad

0722-888836

Detta känns helt rätt

Vad kul! Klicka på knappen nedan för att gå till ansökan.