Sveriges grönaste gymnasieskola

Gymnasium

En lugn och dynamisk kunskapsmiljö med massor av engagemang och en riktigt skön atmosfär. Det är Hvilan!

Vi har en unik grön profil som lockar elever från hela landet och som märks i allt vi gör; från våra utbildningar, hur vi arbetar med miljö och hållbarhet – den goda maten.

Hvilan är från grunden en trädgårdsskola med yrkesprogram och internat i skånska Kabbarp (numera även inom djur, hantverk, restaurang och bygg), men finns idag även med studieförberedande program i Stockholm och Lund.

Hvilan är en anrik skola och vi har över 150 års erfarenhet av utbildning. Alla våra skolor drivs av den ideella och icke vinstdrivande organisationen Gröna näringens riksorganisation, GRO, så även rent bokstavligt är vi en grön gymnasieskola. Detta märks bland annat i miljön, med närproducerad mat (i Kabbarp är den till och med egenodlad!) samt social hållbarhet där vi värnar om en lugn studiemiljö i fina lokaler och stimulerande kontakter utanför skolan. 

På våra skolor satsar vi alltid extra på lärandemiljön och stämningen är familjär. Klasskamrater, lärare och skolledning finns alltid nära som ger dig förutsättningar att utvecklas under din studietid. Vi kallar det Hvilan-andan. Samtidigt har vi nära till större sammanhang; såsom yrkeslivet och högre studier.

Vi vilar tryggt i vårt gröna arv och har ett dynamiskt utbyte med dagens samhälle. Vi har bra samarbete med olika branscher och alla våra elever erbjuds att starta UF-företag under gymnasietiden oavsett program. Vi uppmuntrar entreprenörskap och när du tar studenten på Hvilan har du redan ett värdefullt nätverk och referenser för framtiden. 

Det är sådant som skiljer oss från andra skolor - och som är en del i vår vision om en hållbar gymnasietid där du kan växa.

Öppet hus

Under vinter 2021 och vår 2022 har vi flera öppet hus på våra skolor runt om i Sverige. Anmäl dig till öppet hus för att skaffa dig en uppfattning om hur det är att gå på skolan och programmet du är intresserad av. Läs mer om öppet hus här!

Våra skolor

Klicka in på våra skolor nedan för att läsa mer om skolan och programmen:

Internatskola med yrkesprogram

Skolor med studieförberedande program

 

Följ oss på sociala medier!
 

@hvilangymnasium

 

Vill du besöka en av våra skolor?

Anmäl ditt intresse på formuläret nedan!