Internatskola

Mellan Lund och Malmö ligger vår traditionsrika yrkesgymnasium från 1868 i en genuint grön studiemiljö med odlingar, växthus och trädgårdar in på husknuten.

Kabbarp

Öppet hus

 • 27 november 2021 kl. 12:00-14:00
 • 27 januari 2022 kl. 17:00-19:00
 • 26 april 2022 kl. 17:00-19:00


Hvilan Gymnasium

Vill du gå ett grönt yrkesprogram? Kanske till och med bo på internat? Internatskolan i Kabbarp har funnits sedan skolan grundades år 1868 och huserat elever från alla delar av Sverige. Att bo på internat under gymnasietiden är en upplevelse där du får med dig många och långa vänskaper – det ger en särskild gemenskap som inte en vanlig gymnasietid kan ge.
 

VÅRA PROGRAM

Skolan är ursprungligen en trädgårdsskola men erbjuder idag, förutom trädgårdsprogrammet, även gymnasieprogram inom djurvård, hantverk, restaurang och anläggning. 

Vi äger sammanlagt ca 64 hektar mark som består av, förutom skollokaler och internat, även lummiga trädgårdar och parker, odlingsmark och växthus, egen gårdsbutik och restaurang samt maskinhall och anläggningshall. Lokaler som ger förutsättningar för att du ska få en branschnära och bra utbildning. (Se vår digitala rundvandring här)

Oavsett vilket program du väljer ingår minst 15 veckors praktik på ett företag som kommer att ge dig kontakter och erfarenhet inför ditt kommande arbetsliv.

Restaurang Trädgården

Gymnasieeleverna på restaurang- och livsmedelsprogrammet driver även egen restaurang på skolan. Här kan besökare göra bordsbokningar för en två- eller trerättersmeny på fredagar (bestämda datum) vid lunchtid. Ett perfekt sätt för eleverna att öva praktiska moment inom matlagning, kök och servering. 

Läs mer om Restaurang Trädgården här!
 

Högskolebehörighet

För dig som vill finns det möjlighet att välja till högskolebehörigheten som förbereder dig för vidare studier på universitet och högskolor.
 

Välj mellan programmen nedan:

Naturbruk

Restaurang och livsmedel

I elevernas egen restaurang kan besökare äta lunch tillagad av eleverna. Läs mer om Restaurang Trädgården här!

Hantverk

Bygg och anläggning

 • Mark och anläggning
  Yrkesutgångar: Plattsättare, murare samt väg- och anläggningsarbetare
 • Husbyggnad
  Yrkesutgångar: Träarbetare, byggnadsmålare och golvläggare
   
Introduktionsprogram

Vi erbjuder samtliga program som yrkesintroduktion, programinriktat val och språkintroduktion.
 

LIVET PÅ INTERNAT

Här bor du i nyrenoverade rum i korridor där du utöver säng även får plats med studiehörna - Korridorerna erbjuder ett gemensamt pentry för enklare matlagning tillsammans med dina internatvänner. Förutom lunch ingår det frukost, kvällsmat och fika såväl som ett flertal faciliteter däribland; mysigt brasrum för filmkvällar, musikrum och gym.

Vi erbjuder dig en lugn studietid där internatboendet blir en naturlig port in i vuxenvärlden och det första boendet. På skolan arbetar internatpersonal dygnet runt som hjälper dig med allt du kan tänkas behöva. Tillsammans med internatpersonalen anordnas aktiviteter efter skoltid.

Det finns plats för 75 elever på internatet som ligger mellan Malmö och Lund. För dig som vill åka in till stan görs det enkelt med kollektivtrafik såsom buss och tåg.

Artikel: Läs om Max och Madeleine som valde att bo på internat
 


Kontakt

Har du några frågor eller vill besöka vår skola är du varmt välkommen att konakta oss!

Adress:
Hvilan Utbildning
Kabbarpvägen 126
232 52 Åkarp

Tel. växel: 040 - 46 37 00
Mail växel: info@hvilanutbildning.se

Rektor
Mikael Lennartsson
 

Internatfrågor
Tel: 040 - 46 37 00
Mail: info@hvilanutbildning.se
 

Följ oss på sociala medier!

@hvilangymnasium