God fortsättning i dubbel bemärkelse! 

2021-01-19

2020 har varit ett intensivt år kantat av såväl pandemi som distansstudier. Samtidigt har vi som branschskola märkt av ett ökat intresse, inte minst bland yrkes- och karriärsbytare, för trädgårdsutbildningar och ett arbete inom den gröna näringen.  

Det känns därmed extra kul att vi startar 2021 med att utöka utbildningsplatserna för våra vuxenutbildningar i skånska Kabbarp, Stockholm och Örebro – och därmed möjligheten att möta branschens behov!  

Utbildningarna fokuserar på skötsel och anläggning av utemiljöer, en bransch som är i stort behov av utbildad personal, och riktar sig till arbetssökande via Arbetsförmedlingen och görs i nära samarbete med branschen. Utbildningen varvar praktik med teori där den studerande får lära sig viktiga delar så som växtkännedom, beskärning, skötsel och anläggning av olika typer av utemiljöer. Utbildningen har en bredd och en del av utbildningen genomförs som praktik hos trädgårdsföretag – vilket ökar såväl anställningsbarhet som ett väl så viktigt kontaktnät.  

I takt med att Hvilan växer, ökar även behovet av fler kompetenta och pedagogiska yrkeslärare till våra utbildningar. Har du praktisk kunskap från branschen och är intresserad av yrket som trädgårdslärare? Läs mer om våra lediga tjänster här – vi ser fram emot att höra av dig!