Gymnasieskolan i Lund utrymd!

2021-12-02

Vid 14-tiden gick SVT Nyheter ut med en kort artikel angående, vid tiden, pågående utrymning av gymnasieskolan.

"Det pågår just nu en räddningsinsats på Hvilan Gymnasium i centrala Lund. Ett 20-tal personer ska ha kontaminerats av det okända ämnet." skriver SVT Nyheter

Anledningen till händelsen och räddningsinsatsen var att ett 20-tal personer på skolan började känna en stickande känsla och klåda i halsen. Till platsen kallades räddningspersonal som utrymde såväl fastigheten, som genomsökte det aktuella klassrummet för kemikalier. Detta ska enligt rektor Mikael Lennartsson skett vid 13-tiden, som skriver i ett mail till personalen:

"Strax efter 13 idag utrymdes Ribbingska huset på skolan i Lund efter ett "gasutsläpp" i ett av klassrummen. Utsläppet orsakade hosta hos en del av eleverna, skolan utrymdes och räddningstjänst tillkallades. Elever med hosta är tillsedda av ambulanspersonal och lokalerna är utluftade av räddningstjänsten."

Alla mår under omständigheterna bra, men vi uppmanar de drabbade att prata om händelsen hemma eftersom det är en omtumlande händelse. Vi återkommer med mer information när vi har mer fakta i ärendet. Händelsen är polisanmäld och kommer att utredas.