Storslam för Hvilan Utbildning på Malmö Garden Show: Både trädgård och balkong blev Best in Show!

2018-06-01

Det blev riktig storslam för Hvilan Utbildning på Malmö Garden Show 1-3 juni.

Juryn korade – både utställningsträdgården KAFFE MED DOPP – och balkongen POPPY´S PLACE till Best in Show under invigningsdagen i Malmö!

I båda fallen var det bidragens hantverksskicklighet som prisades.

Även publiken föll för KAFFE MED DOPP och röstade fram trädgården som sin favorit under utställningshelgen.

Vi känner oss så otroligt glada och tacksamma och klassen har kämpat helt otroligt i hettan och solen, säger en märkbart tagen, Elsa Dahlrot efter helgens framgångar.

Hon är inte bara biträdande rektor på Hvilan Utbildning, utan även den som tagit fram trädgårdens idé och koncept tillsammans med trädgårdsläraren Emma Berg.

KAFFE MED DOPP byggdes gemensamt av lärare och studerande från våra arbetsmarknadsutbildningar

Och lika förtjusta var alltså juryn över Hvilan Utbildnings balkong POPPY´S PLACE som, även den, utsågs till Best in Show bland sammanlagt sex tävlande balkonger.

"Helt fantastiskt att få göra detta tillsammans med våra studerande. Jag saknar ord, kommenterade floristäraren Helén Schalin, efter beskedet om balkongen som hon tagit fram idé och koncept till och byggt tillsammans med skolans floristelever"

Framför allt var juryn mycket nöjd med att Poppy´s blomstrande balkong inte bara var vacker – utan även kändes realistisk och välfungerande med väl utvalda detaljer.

Det brukar gå bra när våra studerande och lärare tävlar i trädgård på Malmö Garden Show. Förra året blev det guld för den uppmärksammade Plant Truck och då var det Hvilan-balkongen vann publikens pris. Men att BÅDE trädgård och balkong kammar hem Best in Show är rekord – och dessutom blir Publikens Val – det måste vara rekord!

Juryns motiveringar:

 Kaffe med Dopp – BEST IN SHOW – trädgård:

”En trädgård som verkligen har utnyttjat sin plats på området och som lyckats få till proportioner och rumslighet på ett fulländat sätt. Med intresseväckande nivåer och harmoniska flöden har en trädgård med sammanhållen design skapats. Valet av växter och hur de komponerats, håller hög klass och vore hållbart över tid. Även när det kommer till samspelet mellan växter och hårda material finns det saker att upptäcka. Allt detta i kombination med hög hantverksskicklighet och proffsigt utförd finish, gjorde att juryns val föll på just denna trädgård för utmärkelsen Best in Show”

.

 Poppy´s Place – BEST IN SHOW – balkong:

“En välgjord, vacker och inbjudande balkongmiljö med sinne för detaljer och elegans. En balkong med inspirerande och realistiska funktioner. Vi i juryn skulle vilja se ännu mer av det här fantastiska floristiska hantverket! Grattis Hvilan utbildning med Poppy’s Place för Best in show!”

För mer information och kontakt med bidragande studenter och lärare kontakta marknadsansvariga Vera Rönngard vera.ronngard@hvilanutbildning.se eller på telefon 070-145 35 22.