Trädgårds-Leo vann guld på UF-mässan

2018-03-27

Mot SM med flakmoped!

Årets bästa monter, årets näst bästa tjänst – och bland de fyra bästa säljarna i hela Skåne. Det blev rena prisregnet för Hvilan Utbildning när regionmästerskapet i ung företagsamhet nyligen avgjordes i Malmö. Ett stort grattis till Leo Malmström, gymnasist på Hvilans trädgårdsprogram i Åkarp – som kammade alla de hedervärda placeringarna!

Vad som särskilt fångade juryn var Leos personliga tilltal och den tydliga målgruppen för hans UF-företag. Under sommarsäsongen erbjuder Leo sina trädgårdstjänster, kring Falsterbo längst ner i sydvästra Skåne, med företaget ”Trädgårds-Leo Entreprenad”.  Han håller sig i ett begränsat område – och han gör med sin retro-charmiga flakmoped. Främst vänder sig Leo till lite äldre villaägare som behöver hjälp med trädgårdsarbetet. På så vis vill han bygga långsiktiga kundrelationer men siktar också på att expandera i hela Malmö-regionen längre fram.  

Och givetvis hade Leo med sig sin flakmoppe, fullastad med grönt och parkerad på ett stycke gräsmatta när han visade upp sig och företaget i sin monter på UF-mässan, glatt viftande med sin knall-orange mopedhjälm – och det gjorde hans monter till mässans bästa 

”Kreativt och engagerat lever företaget sitt varumärke. I företagets monter återspeglas den gröna affärsidén tydligt där kunden fångas in på ett naturligt och säljande sätt. ”, löd juryns prismotivering.

 

 

Förutom bästa monter, fick Leos affärsidé en fin andraplacering (regionenens näst bästa tjänst). Och själv placerade han sig bland de fyra topp-bästa säljarna. 

 Det känns helt fantastiskt, både som ett avslut och som början på något nytt! Nu ser jag fram emot SM och sen vill jag starta ett aktiebolag, säger en glädjerusig Leo efter framgångarna.

 

Leo Malmström och hans trädgårdsföretag gallrades fram bland sammanlagt 500 skånska UF-företag som möttes i samband med mässan ”Entreprenörskap på riktigt” för att göra upp om regionmästerskapet. Syftet är att ge barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Under mässan fiskade juryn fram de mest lovande kandidaterna i tiotals olika kategorier.  Sedan, under själva tävlingsdagen gällde det för de olika nominerade att på bästa sätt sälja in sina UF-idéer och övertyga juryn om att just deras var bäst.

Framgångarna i Malmö innebär att Leo kommer att representera Skåne med sitt trädgårdsföretag på SM senare i vår. Den 15-17 maj bär det iväg till Stockholm och Sverigemästerskap – och den stora frågan är förstås om flakmopeden ska med.

– Jag kommer definitivt att köra på samma koncept, fast det blir mer sociala medier och mer kontakt med kunderna. Montern blir förstås större och det ska bli en rolig utmaning. Just nu kvarstår bara problemet om hur jag ska få upp min flakmoppe till Stockholm, säger han med ett skratt.

Stort grattis till Leo Malmström hans trädgårdsföretag och lycka till på SM!

Kika gärna in på Leos hemisda för att läsa mer om honom och hans företag >>