Beskärning av fruktträd och bärbuskar

Kursen vänder sig till dig som arbetar med skötsel och underhåll av villaträdgårdar, parker, bostadsområden eller stadsodlingar. Den passar även dig som privatperson som vill lära dig att beskära dina egna fruktträd och bärbuskar. Du får specifik träning i beskärning av äpple och kännedom kring beskärning av stenfruktsträd. Du bör ha grundläggande kunskaper i allmän beskärning.

Kursinnehåll:

Kursen har en praktisk inriktning och mycket tid läggs vid praktiska beskärningsövningar under handledning. Den teoretiska delen behandlar trädens biologi samt olika arters och äpplesorters speciella växtsätt, handelsträdgårdarnas utbud av de vanligaste äppelsorterna. Vi berör också vanligt förekommande skadedjur och växtskydd. 

Vi tittar på ändamålsenliga grenvinklar, beskärningssnitt och hur man främjar bildningen av fruktsporrar och tillväxt. Vilken funktion kan nedbindning av grenar ha och hur gör man en sommarbeskärning? Vi svarar också på frågan varför ska fruktträd beskäras.

  • Hur ska det unga trädet byggas upp?
  • Hur underhållsbeskär man ett vuxet träd?
  • Hur kan man föryngra ett äldre, förvuxet träd?
  • Hur viktigt är arbetsverktyget vid beskärning?

Frågor?

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Hvilan Utbildning på tel.nr. 040-46 37 00 eller kurs@hvilanutbildning.se

Välkommen med din anmälan!

Kontaktperson

Utbildningsinformation

Anmälan

Tre veckor innan kursstart.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person inom företaget. Obs! Vid för få anmälda deltagare ställs kursen in.

Kursbevis

Alla deltagare får kursintyg

Kurslängd

2 dagar

Pris

Åkarp: 6 050 kr
Stockholm: Offert (alla priser exkl. moms)


I kursavgiften ingår eventuellt arbetsmaterial, kursdokumentation, kursintyg och måltider. Vi serverar frukost innan kursen börjar, för- och eftermiddagsfika samt lunch. I Kabbarp tillagas och serveras maten i vår egen restaurang. 

Svårighetsgrad

Fortsättning

Kurstillfällen

Ort
Kabbarp
Utbildningstid
2023-11-08 till 2023-11-09
Senaste anmälan
2023-10-24
Senaste bekräftelse
2023-10-24
Status
Aktiv
Kontaktperson

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar