Designa med sommarblommor

Kursen ger kunskap och inspiration kring komposition och färglära samt växtplatsens betydelse för olika sommarblomsarter. Du får förståelse för hur man skapar lättskötta planteringar med olika stämningslägen beroende på blomfärg, bladverk och växternas struktur. 

Kursen riktar sig både mot yrkesverksamma inom den gröna sektorn och trädgårdsintresserade privatpersoner. Kursen passar dig som planerar, planterar och sköter sommarblomsplanteringar i urnor och rabatter. Den lämpar sig också för dig som odlar eller säljer annuella växter. Detta är en avancerad kurs så god kännedom om sommarblommor är önskvärd.

Kursinnehåll:

Det här är en kurs om designprinciper och hur man kombinerar olika växter för att uppnå olika effekter. Genom att använda ettåriga sommarblommor och prydnadsgräs kan man förnya sitt tema årligen och profilera sig och sin verksamhet. Du får öva dig i kompositionsteknik och användning av form och färg i dina växtval. Genom att arbeta på platsens villkor får du lättskötta planteringar som håller länge.

  • Hur komponerar du utifrån de vanligaste trädgårdsstilarna?
  • Vilken effekt ger olika färger? 
  • Hur utnyttjar du kontrastverkan?
  • Användning av udda växter för att skapa effekter

Frågor?

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Hvilan Utbildning på tel.nr. 040-46 37 00 eller kurs@hvilanutbildning.se

Välkommen med din anmälan!

Kontaktperson

Utbildningsinformation

Anmälan

Tre veckor innan kursstart.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person inom företaget. Obs! Vid för få anmälda deltagare ställs kursen in.

Kursbevis

Alla deltagare får kursintyg.

Kurslängd

2 dagar

Pris

Åkarp: 8 100 kr
Stockholm: Offert (alla priser exkl. moms)
I kursavgiften ingår kursmaterial, kursintyg och måltider. Vi serverar frukost innan kursen börjar, för- och eftermiddagsfika samt lunch. I Åkarp är allt hemlagat från vår egen restaurang. 

Svårighetsgrad

Avancerad

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar