Diplomutbildning för kyrkogårdens personal, delkurs 4

Utbildningen vänder sig särskilt till kyrkogårdsarbetare som har praktisk erfarenhet av arbete på kyrkogård under minst två säsonger, men som saknar formell utbildning. Kursen ger dig en god teoretisk grund och värdefull fortbildning riktad specifikt mot kyrkogårdsområdet. Detta är delkurs 4 av totalt 6. Fem kursdagar plus självstudier åtgår per varje delkurs.

Kursens innehåll:

  • Växtkännedom 2 TCYK (del av yrkesbeviskurs)
  • Skötsel och förvaltning kyrkogård
  • Beskärning & Trädvård TCYK
  • Vår uppgift som kyrkogårdsarbetare TCYK

I de teoretiska momenten av växtkännedomen går vi igenom växternas uppbyggnad och utseende vintertid. Praktisk växtkännedom tränar vi på under exkursioner på kyrkogårdar och i parkmiljö. I denna delkurs går vi igenom principerna för växtinventering och deltagarna får göra en praktisk inventering av ett begränsat område på en kyrkogård. Vi samtalar kring en handlingsplan för inventerade arter.

Under delkurs 4 går vi igenom frågor kring arbetsmiljö och säkerhet som är speciellt anpassad för kyrkogårdens förhållanden. I skötselavsnittet ingår även frågor som rör skötsel av naturmark. Vi behandlar även vård och gallring av naturlika planteringar. En heldag ägnas åt trädvårdsfrågor.

Vi behandlar olika gravskick, typer av gravanordningar samt frågor som rör gravrättsinnehavare och kontakten med dessa. Vilka skyldigheter har en gravrättsinnehavare och hur agerar vi vid uppenbart vanvårdade gravar.

En del teori inläses på egen hand innan kursen.

Diskussioner, grupparbeten, skriftliga uppgifter och prov samt växtprov ligger till grund för bedömningen i kursen. Kursdeltagarna behöver ha god datorvana, tillgång till dator eller läsplatta och kunna tala och förstå muntlig och skriftlig svenska.

Kontaktperson

Kabbarp:

Carina Frank

Kundansvarig kurser - Skåne

Telefon

040-46 37 42

StockholmKabbarp:

Maria Anetoft Andersson

Ansvarig kurser - samtliga orter

Telefon

040-463705

Utbildningsinformation

Anmälan

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person inom förvaltningen. 
Obs! Vid för få anmälda deltagare ställs kursen in.

Kursbevis

Alla deltagare får ett utbildningsbevis per delkurs. Efter godkända sex delkurser samt 3500 timmar praktik inom en kyrkogårdsförvaltning utfärdas ett yrkesbevis.

KURSLÄNGD

5 dagar

Pris

11900 kr exkl moms
I kursavgiften ingår litteratur, kursintyg och måltider. Vi serverar frukost innan kursen börjar, fika för- och eftermiddag samt lunch. Allt hemlagat från vår egen restaurang.

Svårighetsgrad

Fortsättning

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar

Ladda hem material

Diplomutbildning Kyrkogårdsförvaltningar (pdf)

Vill du veta mer?

Skriv in dina uppgifter här så kontaktar vi dig gärna och berättar mer!