Mästerkockarnas kamp

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Restaurang och livsmedel

Lär dig behärska matlagning och råvaror – från enkla vardagsmåltider till fine dining.

RL-programmet på Hvilan är en klassisk kockutbildning där du får lära dig yrket av skickliga och erfarna köksmästare. Denna unika utbildning är skapad i nära samarbete med några av regionens mest välkända restauranger och kockar.

I teori och praktik kommer du att lära dig såväl matlagning från grunden som fine dining. Du får bland annat studera måltidskomposition och lära dig allt om råvarornas betydelse. Du kommer efterhand att utveckla både dina sinnen och din kreativitet. 

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget före-tag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.


Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Åkarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök och TV-rum.

 

 

Kursplan

Poäng
Gymnasiegemensamma ämnen
Engelska 5 100
Matematik 1a 100
Svenska 1 100
Idrott och hälsa 1 100
Historia 1a1 50
Naturkunskap 1a1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Programgemensamma ämnen
Hygien 100
Livsmedel- och näringskunskap 1 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 200
Service och bemötande 1 100
Inriktningsämnen
Mat och dryck i kombination 100
Matlagning 1 100
Servering 1 100
Programfördjupning
Matlagning 2 200
Matlagning 3 200
Matlagning 4 200
Entreprenörskap 100
Matlagning - specialisering 100
Specialkoster 100
Individuellt val
Individuellt val 200
Gymnasiearbete
Gymnasiearbete 100

Kurstillfällen

Hör av dig vid intresse för utbildningen!

Liknande utbildningar

Visa fler liknande utbildningar